domingo, 6 de febrero de 2011

El Soldat Universal

Universal Soldier


Aquesta és la "cançó de la meva vida" amb permís de "Si tu vas al cel" i "Puf era un drac màgic".

Va entrar a la meva vida relativament tard, debía ser l'any 87 o 88 de la ma (o guitarra) d'en Carles i de la ma (o veu) d'en Santi. Segurament aquest enamorament a primera vista es va accentuar degut a que acabava de fer la mili, any 1987.

La vaig aprendre en les vetllades de l'escola de Natura de l'institut Alexandre Deulofeu a Santa Eugènia d'Agullana i en les sortides del grup d'esplai (del mateix institut) "L'esparver cendrós" a Sant Pere D'Espuig i al cor del cap de Creus, a la cala Taballera.

La cançó original és en anglès i la va composar Sainte Marie Buffy.

Podeu escoltar la versió cantada per Donovan:

La lletra en anglès, l'original, amb un video on hi ha una entrevista a l'autora i una interpretació de la cançó per la mateixa autora la teniu aquí.

Hi ha una versió catalana publicada en CD, un exemplar de la qual ens el van regalar pel nostre casament, curiosament, els amics de l'altre meu institut:



És la cançó nº 12 meravellosament interpretda per l'Eduard Estivill.

La lletra en català la podeu legir aquí.

Hi ha un video a youtube en que la banda sonora és aquesta cançó i està censurada. Si la voleu veure ho podeu fer aquí i per poder-ho cal que us identifiqueu, per exemple amb una compte de youtube o gmail. Val la pena veure-la.

Malauradament la estrofa més important és la última i el missatge que diu, penso, la majoria de la gent no l'entén o no vol fer-ho.